Újpalotai Összevont Óvoda

Kavicsos Tagóvoda

1157 Budapest, Kavicsos köz 6.

Telefon: 06-1/417-88-05

Email: kavicsovi@ujpalotaiovi.hu

Óvodavezető: Turóczyné Ungvári Edit

Honlap: www.ujpalotaiovi.hu

Tagóvoda vezető: Bucsányi Barbara

 

 

 

 

 

 

 

Óvodánk Újpalota központjában, csendes, nyugalmas, parkos környezetben található. Esztétikusan kialakított, és berendezett belső környezet, szeretetteljes, családias légkör fogadja a gyermekeket.

 

Nevelőtestületünk fontosnak tartja a gyermekek harmonikus, szellemi és fizikai nevelése mellett erkölcsi és érzelmi nevelését is.

Nevelési programunkban kiemelt feladatunknak tekintjük az egészséges életmódra való nevelést. Alapvető feladatunk a gyermekek személyiségének harmonikus fejlesztése, az erősségek és az esetleges hátrányok feltárása.

Tehetséggondozó tevékenységünk célja a kiemelkedő képességű gyermekek differenciált fejlesztése. Logopédiai foglalkoztató, fejlesztőszoba teremt lehetőséget a gyermekek külön foglalkoztatására, képességeik fejlesztésére. Nyelvismeretüket az angol nyelv játékos megismerésével fejlesztjük. Óvodánkban figyelmet fordítunk a tehetséget mutató gyermekek fejlesztésére. Rendszeresen gazdagító programokat szervezünk számukra (színház- és múzeumlátogatás, részvétel sportversenyeken). A szülőkkel való kapcsolattartásunkban a nyitottságra törekszünk. Óvodai nevelésünk a családi nevelés kiegészítője. Sok közös programot szervezünk a családokkal.

Óvodánknak tágas, gondozott játszóudvara van, ahol sokféle játék és sporteszköz várja az óvodásokat. Célunk, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amelyek között a gyermekek kipróbálhatják ügyességüket, adottságaikat.

A nagycsoportosok a kerület által szervezett úszás-és korcsolyaoktatáson ingyenesen vesznek részt. A szűkebb és tágabb környezetet megtapasztalás útján fedeztetjük fel a gyermekekkel. Egészségmegőrzésük érdekében nagyon sok időt töltünk az udvaron.

Gyermekeink számára biztosított további programok: ninjucu, foci, aerobic, rocky, balett, karate mozgásfejlesztő tanfolyamok.

 

 

Kis kavics- nagy kavics; Gyere ide kis ovis!