Újpalotai Összevont Óvoda

Napsugár 2. Tagóvoda

1156 Budapest, Nádastó park 2.

Telefon: 061/418-32-19

Email: napsugar2@ujpalotaiovi.hu

Honlap: www.ujpalotaiovi.hu

Óvodavezető: Turóczyné Ungvári Edit

Tagóvoda vezető: Bogya Ibolya

 

 

 

Óvodánk az újpalotai lakótelep szélén, parkkal körülvett, ideális környezetben helyezkedik el.  A Napsugár 2 tagóvoda négy csoportos óvoda vegyes és homogén csoporttal működik.

Programunk neve: Képességfejlesztés játékkal, mesével, mozgással

Fő célunk, hogy a gyermekek képességeit minél eredményesebben bontakoztassuk ki játékos formában, egyéni fejlődési ütemüket figyelembe véve. Kiemelten kezeljük az anyanyelvi nevelést, melyben fő szerepet kap a mese, vers, a bábozás, a dramatikus játék.

A drámapedagógia módszereit felhasználjuk az eredményesebb érzelmi és kommunikációs nevelés érdekében. Időnként meghívunk színvonalas előadókat, illetve színházba, bábszínházba látogatunk. Munkánkat segíti a logopédus, óvodapszichológus, mozgásfejlesztő, nyelvtanár, edző. Fontos feladatunk az anyanyelvi nevelés mellett az egészséges életmódra nevelés, különös tekintettel a testedzésre. Ehhez nagyszerű adottságunk a tágas tornaterem, valamint a mozgásfejlesztést biztosító eszközökkel felszerelt csoportszobák és udvarrészek.

Igény szerint hetente egy alkalommal visszük a nagyobb gyermekeket uszodába, illetve korcsolyázni. Nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre, a környezet megismerésére és védelmére.

Évente 1-2 alkalommal távolabbi helyekre is ellátogatunk a gyermekekkel. Nyílt napok, fogadóórák, szülői értekezletek, közös ünnepek, munkadélutánok és egyéb rendezvények tarkítják a mindennapokat.

Gyermekeink számára biztosított további programok: rocky, sakk, néptánc, angol, karate, foci, TSMT torna (mozgásfejlesztés).