Újpalotai Összevont Óvoda
Páskom Székhely óvoda
1157 Budapest, Páskom park 37.
Telefon: 06-1/418-24-25
Email: paskomovi@ujpalotaiovi.hu
Honlap: www.ujpalotaiovi.hu
Óvodavezető: Turóczyné Ungvári Edit
Tagóvodavezető/ helyettes: Pallay Györgyné

 

Intézményünk 6 csoporttal és hatalmas udvarral várja a gyerekeket. 2017-ben teljes körű felújítást végeztek, melynek keretében az egész épület külsőleg és belsőleg is megújult.
Nevelési programunkban kiemelt feladatunknak tekintjük az egészséges életmódra való nevelést. Alapvető feladatunk a gyermekek személyiségének harmonikus fejlesztése, az erősségek és az esetleges hátrányok feltárása.
Tehetséggondozó tevékenységünk célja a kiemelkedő képességű gyermekek differenciált fejlesztése. Modern udvari játszóeszközökkel felszerelt udvarunk minden óvodás korosztály számára változatos lehetőségeket nyújt a sokoldalú mozgásfejlesztésre.
Óvodánk rendelkezik:
•    tornateremmel, ahol emelt számú mozgás tevékenységen vehetnek részt a gyermekek
•    sószobával, melyet a téli időszakban használunk
•    2 fejlesztő szobával
•    logopédiai szobával
Számos szervezett esemény színesíti a gyerekek és a felnőttek hétköznapjait, melyek nagy részén a szülők is részt vesznek. Őszi almaszüret, családi sportdélután, Mikulás, Karácsony, Farsang, Húsvét, Gyermeknap. Az évzáró és a nagyok ballagása csoportszinten kerül megszervezésre.
Színházi előadásokon, könyvtárlátogatásokon is részt vehetnek a gyerekek.
Nagycsoportosaink ellátogatnak az iskolába, órát látogatnak, részt vesznek ünnepségeken, valamint kerületi sportversenyeken. Csoportjaink ősszel és tavasszal kirándulásokat is szerveznek.
Külön foglalkozások szervezésével tesszük nyitottabbá gyermekeinket a világ felé. A szülők- igény szerint- választhatnak ezek közül gyermekük számára:
- sakk, aerobic, rock and roll, karate, angol, TSMT torna (mozgásfejlesztés).