A Micim

Újpalotai Összevont Óvoda
Micimackó Tagóvoda
1156 Budapest, Kontyfa u. 1.
Telefon: 06-1/418- 3497, 06-70/330-0482
Email: micimackoovi@ujpalotaiovi.hu
Honlap: www.ujpalotaiovi.hu
Óvodavezető: Turóczyné Ungvári Edit
Tagóvoda vezető: Makhándi Lászlóné

 

 

A Micimackó Tagóvoda csendes, parkokkal körülvett környezetben, nyolc csoporttal működik. A családdal együtt felelősek vagyunk azért, hogy a gyermekek személyiségének alakulása megfeleljen társadalmunk követelményeinek és az együtt elért eredmények megalapozzák az iskolai nevelést, oktatást.
A gyermeki személyiség harmonikus kibontakoztatására törekszünk. Ezen belül az egészséges életmód szokásainak alakítására, a testi – lelki nevelésre, és a gyermekek képességeinek fejlődésére nagy hangsúlyt helyezünk. Sószobánk kialakításával is ezt a törekvésünket igyekszünk erősíteni.
Pedagógiai programunk a környezeti nevelésre épül. Kiemelten fontosnak tartjuk olyan gyermekek nevelését, akik érzékenyek környezetük rendjére, észreveszik és óvják a szépet mesterséges és természetes környezetükben egyaránt.
2017- ben harmadszor nyertük el a minisztériumok által adományozott „Zöld Óvoda” címet.
Munkaközösségeink rendszeresen szerveznek szórakoztató, fejlesztő programokat a gyermekek (és szüleik) számára (színház, kézműves foglalkozás és vásár, zöld napok.)
A család – óvoda kapcsolatát erősíti hagyományos júniusi családi napunk, melyen főzőcske és egyéb színes programok várják a résztvevőket.
Évtizedes múltra tekint vissza a nyáron, lehetőleg az óvoda zárva tartására eső nyári táborunk Bernecebarátiban.
A gyermekek harmonikus, elfogadó fejlődését kutyaterápiás foglalkozások szervezésével tesszük hatékonyabbá. Ezen kívül nagycsoportosaink az Önkormányzat szervezésében ingyenes korcsolya és úszásoktatásban részesülnek.

Gyermekeink számára biztosított további programok: A gyermekek óvodai életét szakemberek által vezetett különfoglalkozások indításával színesítjük, amelyeknek jól felszerelt tornaszobánkban biztosítunk helyet: angol, kempo, balett, rocky, népi játék, sakk.

 

 

 

 

 

 

A Micimac